Fot. Monika Włudarska

Jajcarska sałatka

Views: 82

Sałatka z jajek i selera konserwowego, to doskonałe danie dla zapracowanych. Przygotowuje się ją bardzo szybko, do krojenia jajek polecam użyć tzw. siateczki do sałatki jarzynowej, a przygotowanie sałatki zajmie nam kilka chwil. Z powodzeniem możemy ją przygotować dzień wcześniej i następnego dnia zabrać ją ze sobą do pracy.

Składniki:

– 8-10 jajek,
– słoik selera konserwowego,
– puszka groszku,
– pół cebul (ja użyłam czerwonej),
– łyżeczka gładkiej musztardy,
– 100 g żółtego sera,
– sól i pieprz do smaku,
– majonez.

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Seler i groszek odsączamy z zalewy, po czym seler siekamy (no chyba, że ktoś lubi długie nitki), cebulę siekamy w drobną kostkę. Ser ścieramy na dużych oczkach i wszystko mieszamy z majonezem. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Komentarzy: 0

Twój adres nie zostanie nigdzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone gwiazdką *