BlogKulinaria - przepisy

Pierś z kurczaka marynowana w jogurcie naturalnym

Bardzo prosty i szybki sposób na kotleciki z piersi kurczaka. Dzięki marynacie z jogurtu (można w ten sposób przygotować także, np. kotlety schabowe) mięso jest jeszcze bardziej kruche.

Składniki:
– 500 g piersi z kurczaka,
– przyprawa do kurczaka,
– sól,
– pieprz,
– bułka tarta i jajko do panierowania,
– 2 – 3 łyżki jogurtu naturalnego,
– olej do smażenia.

Wykonanie:
Mięso kroimy na kotlety. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, solą oraz pieprzem, a następnie rozbijamy. Rozbite mięso cienko smarujemy jogurtem naturalnym i odstawiamy na ok. 30 minut. Następnie panierujemy je w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej i smażymy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. W sezonie wyśmienicie smakuje z ugotowaną fasolką szparagową.

1 1 vote
Oceń temat artykułu
reklama
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Ej! Odblokuj nas :)

Wykryliśmy, że używasz wtyczki typu AdBlock i blokujesz nasze reklamy. Prosimy, odblokuj nas!