BlogKulinaria - przepisy

Pasta jajeczna z serkiem, czyli śniadanie dla zabieganych

Śniadanie jest uważane za najważniejszy posiłek dnia. Często jednak w pośpiechu nie mamy czasu szykować nic specjalnego i na naszym talerzu ląduje bułka z wędliną i żółtym serem albo parówki. Ja polecam pastę jajeczną, którą można przygotować sobie poprzedniego dnia, a rankiem zajadać ją ze smakiem z pajdą świeżego chleba lub cieplutką bułeczką.

Składniki na 1 porcję:
– 1 jajko,
– 1 łyżka serka kanapkowego, np. czosnkowego,
– 1 rzodkiewka,
– łyżeczka posiekanego szczypiorku,
– sól,
– pieprz.

Wykonanie:
Jajko gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekładamy do miseczki. Do jajka dodajemy serek, startą na grubych oczkach tarki rzodkiewkę i szczypiorek. Całość solimy, pieprzymy i rozgniatamy widelcem na jednolitą masę. Podajemy z ulubionym pieczywem.

0 0 votes
Oceń temat artykułu
reklama
Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Polecamy

Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x

Ej! Odblokuj nas :)

Wykryliśmy, że używasz wtyczki typu AdBlock i blokujesz nasze reklamy. Prosimy, odblokuj nas!